Cum aleg maşina de tuns gazonul?

Maşina de tuns iarba este cheia întreţinerii unui gazon perfect. Acest ghid vă va ajuta să cumpăraţi maşina cea mai potrivită pentru dimensiunea, forma şi stilul gazonului dumneavoastră. 

Pentru a alege maşina potrivită pentru gazonul dumneavoastră, trebuie să ţineţi cont de tipul constructiv, de sursa de energie (curent electric, combustibil lichid) şi desigur, trebuie să luaţi în considerare atât bugetul cât şi timpul pe care îl aveţi la dispoziţie pentru a tunde iarba.

Ce tipuri de maşină de tuns iarba există?

  • cu cilindru
  • rotative
  • trimmere şi motocoase

Maşinile de tuns iarba cu cilindru

Echipamentele din această categorie pot fi electrice, pe combustibil lichid sau manuale. Lamele se rotesc vertical, ca nişte cilindri, realizând o tăiere precisă, asemenea unor foarfeci. Acest tip de maşină este potrivită pentru peluzele perfect drepte, unde se doreşte păstrarea unui gazon tuns foarte scurt, precum pe terenurile de fotbal.

Maşinile de tuns rotative

Sunt aparate extrem de versatile care pot fi utilizate pentru întreţinerea celor mai multe tipuri de gazon, inclusiv pe terenurile cu denivelări. La fel, există modele electrice sau pe baza de combustibil lichid, precum şi manuale. 

Trimmere şi motocoase