Întinderea laterală a lanţului

Când aveţi la dispoziţie toate componentele pentru motoferăstrăul dumneavoastră puteţi începe asamblarea.

Pentru aceasta trebuie să aveţi grijă să purtaţi în permanenţă mănuşi de siguranţă, dacă situaţia o impune (de altfel la orice contact cu lanţul de motoferăstrău).

 

Pasul 1 din 15: Aşezaţi toate componentele (unitatea motor, lanţul, şina, cheia combinată) pe o suprafaţă de lucru corespunzătoare, netedă şi curată. Pentru a nu provoca deteriorări la utilaj sau la suport, puteţi utiliza un suport moale (de ex. covor).

 

 

Pasul 2 din 15: Aduceţi unitatea motor într-o poziţie verticală şi îndepărtaţi piuliţele cu cheia combinată. Apoi luaţi capacul roţii de lanţ.

 

 

Pasul 3 din 15: Rotiţi sistemul de întindere a lanţului spre spate (stânga) până când glisorul de întindere ajunge la decupajul din carcasă (în direcţia roţii de lanţ).

 

Pasul 4 din 15: Când lucraţi cu lanţul trebuie să purtaţi mănuşi (Din cauza dinţilor ascuţiţi există un mare pericol de accidentare). Abia apoi luaţi lanţul şi şina şi aşezaţi lanţul peste şină, începând de la vârful şinei. (Pentru aceasta aveţi grijă ca lanţul să se afle în direcţia corectă => Vezi foto)

 

Pasul 5 din 15: Apoi rotiţi lanţul până când şina intră total în lanţ.

 

 

 

 

Pasul 6 din 15: Verificaţi încă o dată dacă lanţul se află corect pe şină şi este îndreptat în direcţia corectă. Dintele tăietor trebuie să fie îndreptat în partea superioară a şinei spre faţă.

 

 

Pasul 7 din 15: Acum luaţi cu totul lanţul şi şina şi aşezaţi lanţul de motoferăstrău peste roata de lanţ. Împingeţi şina de ghidaj peste şuruburile cu bridă şi glisorul de întindere în orificiul prevăzut pentru aceasta.