Pornirea corectă a motoferăstrăului

În primul rând, câmpul de lucru trebuie să fie asigurat şi verificat. Apoi puteţi începe treaba cu motoferăstrăul dumneavoastră.

La fiecare din paşii următori, respectaţi şi indicaţiile de siguranţă (inclusiv cele din instrucţiunile de utilizare).

 

 

 

Pasul 1 din 15: Înainte să porniţi motoferăstrăul trebuie să acţionaţi frâna de lanţ. Pentru aceasta împingeţi apărătoarea frontală (mânerul frânei de lanţ) în faţă (vezi foto).

 

 

 

Pasul 2 din 15: Pentru pornirea motoferăstrăului Dumneavoastră scoateţi întotdeauna apărătoarea de şină.

 

 

Pasul 3 din 15: Dacă motoferăstrăul Dumneavoastră dispune de o supapă de decompresie, vă rugăm să o apăsaţi. Astfel pornirea motorului şi implicit a motoferăstrăului devine mai uşoară.

 

 

Pasul 4 din 15: Dacă motoferăstrăul Dvs. dispune de o pompă de combustibil, vă rugăm să o apăsaţi. Astfel se uşurează procesul de pornire iar numărul de curse la demarare se reduce.

 

Pasul 5 din 15: Aduceţi arborele de comandă pe şoc / pornire la rece. Pentru aceasta acţionaţi mai întâi blocajul manetei de acceleraţie şi maneta de acceleraţie şi apoi apăsaţi total arborele de comandă.

 

 

Pasul 6 din 15: Pentru pornire aşezaţi motoferăstrăul pe o suprafaţă plană. Garnitura de tăiere nu trebuie să intre în contact cu solul, altfel la pornire lanţul se toceşte şi vă puteţi pune în pericol inutil.

 

 

Pasul 7 din 15: Apucaţi motoferăstrăul aşezat pe pământ cu ambele mâini. Mâna Dumneavoastră stângă se află pe mânerul tubular, dreapta pe mânerul demaror. Introduceţi vârful piciorului drept în mânerul posterior, stabilizând astfel motoferăstrăul.

 

Pasul 8 din 15: Trageţi încet mânerul demaror cu mâna dreaptă până când simţiţi rezistenţă. Abia acum trageţi de mai multe ori cu putere de mânerul demaror până când motorul porneşte scurt (pe cât posibil trageţi vertical în sus, fără ca sfoara să se frece de carcasa ventilatorului).