Sfaturi de sezon pentru ingrijirea gazonului

Makita ELMUn gazon poate lua o mulțime de lovituri, dar noi încă mai vrea să arate bine. Deci, cum ar trebui să avem grijă de acesta? Consultați sugestiile noastre sezoniere și sfaturile pentru îngrijirea gazonului pe tot parcursul anului.

Prima tunsoare a anului:
Utilizați numai lamele ascuțite, astfel încât iarba să aibă o tăietură curată și să nu fie ruptă. În mod ideal, tăiați nu mai mult de 1/3 din lama de iarbă, pentru a menține o creștere sănătoasă și o peluză luxuriantă.

 

Primavară:
Aerați puternic o peluză folosind un scarificator atunci când solul este cald și uscat. Pentru a ajuta la creșterea sănătoasă, utilizați un îngrășământ pe termen lung în lunile de primăvară. Pentru a încuraja o peluză groasă, cositi o dată pe săptămână. În perioadele de creștere intensă, tăiați gazonul de două ori pe săptămână.

Vară:
Evitați să tăiați iarba prea scurt atunci când este foarte fierbinte, deoarece aceasta poate pierde toate substanțele nutritive. Lăsați-l la cel puțin 30 mm înălțime și irigati bine cu apă. Cu un cuţit multifunţional cu formă specială, iarba este tăiată în trepte şi mărunţită în carcasă în particule fine. Când coşul de colectare a ierbii este suspendat, masinile de tuns gazon dotate cu acest cutit multifunctional (dotare extra) lucrează ca sisteme de colectare a ierbii. La utilizarea de material vegetal, carcasa cositoarei este închisă iar particulele fine cad înapoi în stratul vegetal de iarbă. Aceaste particule oferă un îngrășământ natural ideal pentru gazonul dumneavostra.

MAkita 2Toamnă:
Tundeti mai rar atunci când vremea este uscată. Fertilizarea în toamnă este opțională, mai ales dacă gazonul a fost tuns cu masina de gazon fara a folosi cosul de colectare (mulching), dar trebuie să știți că acest lucru nu va avea efect până în primăvara următoare. Cu ultima taiere a anului, lăsați iarba ușor mai mare decât în ​​mod normal.