Sfaturi sezoniere pentru îngrijirea gazonului

Viking MB 3

Un gazon poate lua o mulțime de lovituri, dar noi ne dorim totuși să arate bine. Deci, cum ar trebui să avem grijă de asta? Consultați sugestiile noastre sezoniere și sfaturi pentru îngrijirea gazonului pe tot parcursul anului.

Prima tunsoare a anului:
Utilizați numai lamele ascuțite, astfel încât iarba să fie tăiată curat și să nu fie smulsă sau plesnită. În mod ideal, tăiați nu mai mult de 1/3 din iarbă, pentru a menține o creștere sănătoasă și o peluză luxuriantă.

Primavară:
Aerați peluza puternic folosind un scarificator atunci când solul este cald și uscat. Pentru a ajuta la creșterea sănătoasă, utilizați un îngrășământ pe termen lung în lunile de primăvară. Pentru a încuraja o peluză densă, tundeți iarba o dată pe săptămână. În perioadele de creștere intensă, tăiați gazonul de două ori pe săptămână.

Vară:
Evitați să tăiați iarba prea scurt atunci când este soarele este foarte fierbinte, deoarece gazonul poate pierde toate substanțele nutritive. Lăsați-l la cel puțin 30 mm înălțime și udați-l.

Toamnă:
Fertilizarea în toamnă este opțională, mai ales dacă gazonul a fost acoperit, dar trebuie să știți că acest lucru nu va avea nici un efect până în primăvara următoare. Cu ultima taiere a anului, lăsați iarba ușor mai mare decât în ​​mod normal.