Cum să creați un topiar impresionant

 

Buxus-Sempervirens

 

Topiarul este o cu adevărat o artă. Indiferent dacă doriți să imbunătățiți aspectul gradinii dvs. sau pur și simplu să vă distrați, puteți lua în considerare o formă topiară.

Pentru a crea forme topiare, este bine să alegeți specii de tip evergreenRamurile groase și ramificate formează liniile principale ale formei finite. Pentru a instrui ramurile în direcția corectă, fixați crenguțele flexibile cu un fir/cablu.

Forme geometrice

Tăierea precisă este cheia pentru menținerea unei forme bine definite. Stabiliți forma dorită cu ajutorul unor corzi tensionate sau construiți un cadru realizat din lemn. Plasați cadrul peste plantă. Este atât de ușor să creați o gamă întreagă de forme, de la un cub până la o sferă sau o piramidă.

Formsträucher

Arbori standard

Chiar și copacii și plantele standard pot fi tăiate pentru a da un aspect specific grădinii tale. Plantele tubulare sunt potrivite în special pentru formele geometrice standard.

Formsträucher

Forme fanteziste

Cea mai bună modalitate de a face forme fanteziste, cum ar fi animalele, este construirea unui schelet de plasă de sârmă peste arbust. Tăierea de-a lungul firului nu reprezintă o problemă. Este important să folosiți un tăietor ascuțit ușor de manevrat pentru tăierea precisă. Toți arbuștii ar trebui tăiați de mai multe ori pe an, pentru a încuraja planta să crească. Timpul de formare al arbustului depinde de mărimea și vigoarea arbustului selectat. De obicei durează câțiva ani pentru a produce sculpturi impresionante de plante.

Formsträucher